Latvijas amatniecības kamera

LAT | ENG | RUS | GER
   

Koka Konstrukciju Dizaina Institūts

          Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ir izveidotas studija programmas koledžas, bakalaura, maģistra n doktora līmenī, kurās studējošie apgūst amatnieciskās un rūpnieciskās tehnoloģijas attīstību un dizainu. Mūsu studenti strādā ar dažādiem materiāliem: koku, metālu, tekstilu, stiklu u.c. Tiek veidotas dažādas kolekcijas, organizētas starptautiskas un vietēja mēroga konferences, taču trūkst jaunākās teorētiskās informācijas.

          Šobrīd esam ieguvuši brīnišķīgas telpas Ķīpsalā, kur tiek iekārtota studijām atbilstoša vide: darbnīcas, laboratorijas un auditorijas. Izvērtējot savus resursus, esam atraduši iespēju, ka, veiksmīgi saplānojot telpas, varētu izveidot arī bibliotēku.

          Jums personīgi vai Jūsu organizācijai piedāvājam iespēju piedalīties šīs bibliotēkas izveidē, kas, mūsuprāt, būtu interesanta sadarbība, jo tās rezultātā taptu studentiem un citiem interesentiem pieejama Profesionālā bibliotēka ar lasītavu, kura strukturētos pēc materiāliem. Iesākumā varētu sākt ar kokapstrādi, mājokli un dizainu.

          Sadarbību varētu organizēt šādi- Jūs (firma) tiekat iepazīstināti ar bibliotēkai nepieciešamo grāmatu un/vai žurnālu sarakstu, no kurām Jūs, izvēloties vienu, nopirktu un kopā ar čeka (rēķina) kopiju nodotu bibliotēkas rīcībā, pretī saņemot "akcijas zīmi" (apmeklētāja karti), kas atļauj Jums bez maksas izmantot mūsu bibliotēku, kurā būtu pieejama jaunākā informācija par amatniecību, tās tehnoloģijām un dizainu.

           Nākotnē esam iecerējuši izveidot arī dažādas kolekcijas-  "koka konstrukciju savienojumi", "koka rotaļlietas", "koka mājokļu maketi", kā arī rīkot izstādes, kurās būtu apskatāmi studentu darbi. Mūsuprāt, Āzenes ielā 18 (gandrīz Rīgas centrā) veidosies savdabīga koka konstrukciju un dizaina centrs.

          Saistība ar universitāti dod drošību, ka šis pasākums ir nopietns un ilglaicīgs. Par mūsu darbību varat pārliecināties šajā mājaslapā ( www.lak.lv - Studijas RTU ).

          Paldies par atsaucību un ceram uz Jūsu vēlmi sadarboties!

Ar cieņu,

Koka Konstrukciju Dizaina Institūta bibliotēkas veidotāji

 



    Kontakti

LAK Amatu iela 5, Rīga
LV - 1050, Latvija

E-pasts: lak@lak.lv

LAK informācijas birojs

tālr.: 67213007

Izglītība un kvalifikācija
tālr.: 67213007, 29192884

e-pasts: diana@lak.lv